Kategori

Alle innlegg "NORMALEN" ER TILBAKE (1) 110 lag deltar fra 6 til 16 år under året julecup (1) 113 lag påmeldt til årets julecup.. (1) 35 BARN PÅMELDT (1) 95 barn - gøy med fotball (1) Vis alle RSS

NYTT TILBUD TIL DEG SOM SKAL OPP I 3 TIL 7. KLASSE FRA HØSTEN 2021

Postet av Jevnaker IF - Fotball den 2. Sep 2021

Starter nytt tilbud etter skoletid

LEDER FRITIDSORDNINGEN: Mads Kleiv. Foto: Tor Haug

JIF Fotball starter Idrett Fritids Ordning (IFO) fra september på Jevnaker stadion.


– Vi ønsker å ta samfunnsansvar og tilrettelegge tilbud til kommunens innbyggere for å gjøre Jevnaker kommune til et enda mer attraktiv sted å bosette seg i.

I kommunens handlingsplan for 2020–2023 er det bl.a. fremhevet at kommunen ønsker tettere samarbeid med frivillig sektor og kommunen. Dette ønsker JIF Fotball å bidra til gjennom å starte Idrett Fritids Ordning (IFO) for dem som skal opp i 3. klasse (8 år 2021) til 7. klasse (12 år).

Fysisk aktivitet

Formålet med IFO skal være en tilrettelagt virksomhet hvor fysisk aktivitet for barn på 3.–7. trinn står som det sentrale.

– Vi har som hovedprinsipp å gi barn positive fritidsvaner og interesser, samt mulighet til lek og frie aktiviteter før og etter skoletid.

Det vil bli holdt minst 1,5 – 2 timer med organisert aktivitet hver dag, hvor ulike aktiviteter vil stå som det sentrale. Tilbudet vil inneholde aktiviteter og lek som blant annet håndball, fotball, turn, basket, innebandy, tur, skøyter osv. Aktivitetene kan foregå på banen, i hallen, i skogen, på løkka og ute i all slags vær. Tiden utenfor organisert aktivitet vil bli brukt til frilek, leksehjelp og bespisning.

Det legges vekt på utvikling av grunnmotorikken, gjennom lek og aktiviteter og tilpasset barnets utviklingsnivå.

Foreløpig er det to dager pr. uke. Men tilbudet vil bli utvidet etter hvert som interessen øker.

– Vi legger vekt på idrettsfaglig bakgrunn på de som skal jobbe med barna.

Sportslig leder i JIF Fotball, Mads Kleiv, har det pedagogiske/idrettsfaglige ansvaret. I tillegg vil det bli ansatt én fast assistent/aktivitetsleder med erfaring og kompetanse med idrett og barn. Det vil også bli ansatt 2–3 vikarer med relevant kompetanse som er tilgjengelig ved behov. Det vil avhenge av antallet elever som melder seg på.

Av plasshensyn er det begrenset med plass, slik at det er viktig å være raskt ute med å søke om opptak. Dette gjøres på eget skjema på hjemmesiden til fotball.jif.no under IFO. Oppstart 13. 9.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.