Drømmescoring ga drømmestart på høstsesongen

Postet av Jevnaker Senior A den 4. Aug 2023

En suser av et skudd fra Markus Øverby like før slutt avgjorde kampen mot Drammens BK og sørget for en perfekt start på andre halvdel av sesongen.

– Det var tidvis en påkjenning å stå på sidelinja, men herlighet så moro når vi klarer å dra seieren i land, sier en andpusten trener Bengt Eriksen etter at tre poeng er i boks.

For denne kampen bød på dramatikk fra første til siste fløytestøt. Gjestene kunne tatt en tidlig ledelse da den notoriske målscoreren Vemund Eskevik skjøt knallhardt i tverrligger. Ballen spratt ned på riktig side av streken sett med JIF-øyne. Etter dette leverte hjemmelaget en sterk omgang og det var ikke helt ufortjent da dagens høyreback Markus Øverby taklet ballen i mål etter en drøy halvtime.

Etter hvilen hadde JIF et par store muligheter til å doble ledelsen, i stedet utlignet DBK før de frammøtte skulle få 20 elleville minutter på slutten av kampen. Kaptein Bendik Svensbråten leverte sesongens forarbeid og assist på Jevnaker stadion da han satte opp Simen S Olsen, som gjorde 2-1 etter 74 minutter. Kun to minutter senere utnyttet drammenserne at JIF ikke fikk klarert skikkelig og dermed 2-2.

STRAFFEDRAMA
Men dramatikken var ikke over. Keeper Cato Haugom felte en DBK-spiller, fikk gult kort og dommeren pekte på straffemerket. Men vår sisteskanse gjorde som mot Modum tidligere i sommeren, han reddet straffesparket og som mot Modum skulle det ende på best mulig vis for JIF. To minutter før full tid fikk Markus Øverby drømmetreff med venstrefoten og hamret inn matchvinnerscoringen til vill jubel.

– Jeg synes vi hadde ganske god kontroll i første omgang. Så er det perioder i andre hvor vi absolutt ikke har kontroll, men vi viser skikkelig stayer-evne. Gutta legger ned en vanvittig innsats, konkluderer Eriksen.

– Vi har sluppet inn tidlige baklengsmål i altfor mange kamper. Det skulle vi unngå i dag og da gjør vi heller ting litt enklere i starten av kampen før vi kommer i gang med det angrepsspillet vi ønsker oss, sier hovedtreneren.

TØFFE BORTEKAMPER VENTER
Både Martin Andersen-Gott, Robel Sium og Andreas Knutsen Sæthre startet for øvrig sine første seriekamper for JIF denne sesongen. Markus Øverby scoret ett mål fra høyrebackposisjon og ett fra sentral midtbane før han avsluttet kampen som midtstopper.

Neste uke spiller A-laget to bortekamper. Tirsdag klokka 19 mot Konnerud og fredag klokka 19 mot serieleder Åssiden.

Kampfakta:

JIF-Drammens BK 3-2 (1-0)

Mål: Markus Øverby 2, Simen S. Olsen.
Gule kort: Cato Haugom, Andreas Knutsen Sæthre, Adrian Axe Sallaup.

JIFs lag (4-2-3-1): Cato Haugom; Markus Øverby, Martin Andersen-Gott, Oddur Heidarsson, Andreas Knutsen Sæthre; Bendik Svensbråten, Sigurd Svendsen; Robel H. Sium, Aleksander Bakken Tveter, Simen Skøien Olsen; Adrian Axe Sallaup.

Innbyttere: Marius Opdahl 45 minutter for Robel Sium. Phiphat Blystad tre minutter for Sigurd Svendsen.
Ubenyttede reserver: Ulrik Berg Rian, Mikkel Opdahl, Daniel Miancho.