OPPSUMMERING NORWAY CUP 2016 JUNIOR GUTTER

Postet av Hallingdal menn senior A den 8. Aug 2016

NORWAY CUP 2016 BLE MEGET VELLYKKET


Det ble et fantastisk mesterskap både på og utenfor banen. Vi i trener og ledergruppen er særdeles godt fornøyd, med oppførselen på og utenfor banen. Vi er ekstremt stolt av gutta vi har i klubben!! Et sånt opplegg bygger klubben på og utenfor banen.

Det begynte med en god oppkjøring i uka i forkant og resultatet i A kampen mot Valdres (6-2) var vel et lite varsel om hva som skulle komme. Det var også et tydelig tegn på at gutta hadde jobbet knallhardt i sommer og var veldig bra rustet til en hard og tøff turnering.

Vi reiste nedover lørdag 30 juli til hotellet "vårt" Thon Hotell Ullevaal - Vi har vært der de tre siste turneringene og er meget godt fornøyd for måten det blir tilrettelagt der med hyggelig ansatte. Frokosten danner nok grunnlaget for mange gode prestasjoner - Vi var i utgangangspunktet 37 spillere fordelt på to lag, men etter at Paul Brevig ble "sluppet" fra millitæret ble vi 38, 19 på hvert lag. Følgende spillere deltok; Anders Mastrup, Jonas Bergane, Jørgen Hesla Berget, Vebjørn Brusletten, Tobias Grangård, Alfred Richard Scriven, Ahmed Ahmed, August Fosse, Mikkel Storeskar, Jesper Taaje, Birk Stian Bjerkreim, Linus Hedlund, Torbjørn Skjellseth Brusletten, Sondre Tollefsen Rodegård, Kristian Svenkerud, Per Oskar Stave, Markus Thorberg, Mohammad Ibrahim Al Kabra, Chris Magnetun, Ola Alex Tvedt, Tor Olav Eriksen, Magnus Magnetun, Idar Fysken Øyo, Bendik Øen, Sander Kirkebøen, Tøllev Kirkebøen, Henrik Søgård, Willhelm Thorset, Olav Myksvoll, Steffen Haugstad, Gjermund Kvarteig, Jørgen Toppen Moen, Nicolai Ro, Gaute Trøim, Eirik Halsteinsgård, Paul Olav Brevig, Bjørn Fjellheim Bakkan, Frits Gerhardsen - Egentlig skulle Adrian Aaserud ha blitt med, men han var særdeles uheldig på oppkjøringen og røk korsbåndet.

Førstelaget ble ledet av Stian Bråten og Jansen. Mens andrelaget tok Pawel Kaczorowski og tidligere HFK spiller Espen Garnås seg av. Lagleder og alt mulig mann var August Fosse. Fotograf Morten Mastrup gjorde også en strålende jobb.


FAGLIG PÅFYLL

Vi hadde også et spennende og godt foredrag med tidligere HFK spiller Marius Løken, Løken er en kar dere kommer til å høre mer fra utover høsten. Han skal gi ut bok og reise på foredragturne. Det var nok også litt ubehagelig og fikk rørt ved en del følelser til våre spillere. Det som kanskje var mest nyttig for oss var det han fortalte rundt trening og det å forberede seg mentalt. Takk til Marius som tok seg tid til å stille opp for oss. Vi synes det er viktig med andre påfyll enn kun det sportslige. Vi har tatt på oss et stort ansvar i HFK ved å være med på å utvikle våre ungdom til å bli et godt menneske. Det er et ambisiøst mål, men noe vi prøver å jobbe for å nå hver eneste dag. Det er forøvrig kanskje ikke så vanskelig med så fantastisk ungdom ;)

http://mariusloken.no/

Vi fikk også besøk fra College scholarships USA som fortalte om muligheten som finnes for å kombinere studier med fotball på stipend i USA. Det virker som flere av spillerne syntes det kunne være spennende.

HFK PÅ TV

HFK markerte seg på tv, damelaget fikk tv kamp mot Odda i det innledene spillet, mens gutta ble slaget om Buskerud HFK - Modum sendt og selvfølgelig finalen mot Rio.

Dette i tillegg til mye øvrig presse, gav HFK en voldsom dekning på årets Norway Cup - Ser blant annet at biledserien fra finalen har nådd ut til hele 13000 personer.

Se link for kampene http://sumo.tv2.no/sport/fotball/norway-cup/norway...

Målet til Magnus Magnetun Bekken http://www.tv2.no/v/1060624/


HFK "SITT" G 16 LAG

HFK har også vært sterkt inn på trenersiden for G 16 laget til Nesbyen i år, som består av spillere fra Nesbyen, Flå, Gol og Hemsedal. De hadde også en flott turnering, hvor de i innledningen slo sterke lag som Vaaler (4-0), Røa(2-1) og Sogndal(3-1) Røa er et sterkt lag. I sluttspill kampen ble nok det unge laget noe veike mot sterke og gode Fløy (0-4). Det var forøvrig også en Tv kamp og våre gutter beit godt i fra seg. Dette laget i tillegg til Ål/Geilo G 16 som også gjorde en god turnering, gjør at HFK kan se lyst på fremtiden.


SPORTSLIG MÅL FOR TURNERINGEN

Helt siden ifjor har vi lengtet etter Norway Cup og vi har gått for gull. Det er nok et hardt og tøft press på våre gutter. Men det å sette seg noen harde mål og jobbe etter det er veldig lærerikt. Vi hadde også som mål at 2. laget skulle gå til A sluttspillet. Vi var veldig nærme å nå begge mål, kun straffer for førstelaget og målforskjellen for andrelaget hindret oss i å nå målet.


BANENS BESTE I FINALEN

Det var nok en mager trøst. Men unge Thorberg skal være særdeles fornøyd med sin finale og ikke minst med spillet i resten av turneringen han scoret 5 og hadde også 5 målgivende og var med det den med klart mest målpoeng. Vi får ta et nytt bilde når smilet er på plass igjen, kanskje ut i neste uke ;)TAKK TIL TIDLIGERE HFK TRENERE

Rune Haavelmoen er alltid veldig ivrig og støttende. han kommer med mange gode input og er absolutt en bidragsyter. Det var også veldig gøy at han fikk gullet selv som en i trenerteamet for LSK G 16 -

Øystein Garborg er en annen som hjelper til og bidro blant annet med treningstider på Nadderud på våre fridager.


TAKK TIL SUPPORTERE

Vi har hatt vannvittig støtte under hele uka og ikke minst i finalen. Helt fantastisk det engasjementet og trøkket de hadde. De var en 12 mann i flere kamper og spesielt mot Osterøy i 1/8 dels finalen, da vi sleit litt med uttellingen- Brølet ved målet etter Golden goal hørtes vist meget godt ned til banen som jentene spilte på 300 meter lengre vekk. Det er også veldig gøy å se mange av de yngre hallingspillerne som kommer for å heie på HFK på sletta. Dette samholdet mellom spillere, ledere og innbyggere i en så spred region som Hallingdal føler vi er unikt i Norge. Vi er stolte av Hallingdal!!


TAKK TIL VÅRE SPONSORER

Se lenger ned, men uten dem så hadde det ikke vært mulig. Er det flere som ønsker å være med på laget ta kontakt med Jansen på tlf 90053225. Jeg tviler på at sponsorer på vårt nivå i andre deler i landet er i nærheten av å få sånn publisitet i løpet av en sesong. Det er også bare en side av det. Man må i tillegg se verdien av det tilbudet vi kan gi våre barn og unge i hele Hallingdal, dette er med på holde dem i dalen til de er ferdig på vgs. Men også øke sannsynligheten for at de flytter tilbake etter endt studier.

Vi er stolte Hallinger som setter Hallingdal til de grader på kartet, er det det noe/noen i Hallingdal som markerer dalen på en bedre og tydligere måte?


CELEBERT BESØK


Trenerteamet lot Modum være Modum da SPURS legenden Ledley King kom på besøk, sammen med den nye lederen for Norway Cup Tony Isaksen -

Stian og King


OPPSUMMERING JUNIOR 2


Det gikk ikke så bra som vi hadde håpet og trodd for andrelaget i NC - Men det var flere som presterte meget bra, samt at laget tidvis var bra. Det som manglet var nok litt ekstra trøkk og at man er mer på gjennom hele kampen. Det skal også nevnes at det skilte svært lite fra å komme seg til A sluttspillet - Kun målforskjell fra å nå årets mål. Tror mange av dette laget tar steget til førstelaget til neste år som skal kjempe om nye pokaler.


STATS


Toppscorer: Sondre T Rodegård 4, Birk Stian Bjerkreim 2 og Eirik Halteinsgård et mål


Assist: Har dessverre ikke stats her


DBC BESTEMANNSPRIS

BSK 3-1 seier : Torbjørn Brusletten 3, Sondre Rodegård 2 og Olav Myksvoll 1

Os 2 1-1 uavgjort: Myksvoll 3, Birk Bjerkreim 2 og Henrik Søgård 2

Jambers 0-3 tap: Rodegård 3, Myksvoll 2 og T Brusletten 1.


16 dels b-sluttspill

Sandviken 3-0 seier: Gaute Trøim 3, Rodegård 2 og Ole Alex Tvedt 1


8 dels b - sluttspill

Averøykameratene 0-2 tap: T Brusletten 3, Myksvoll 2 og Bjerkreim 1


Totalt DBC prisen


Olav Kvaale Myksvoll 8 poeng

Sondre Tollefsen Rodegård 7 poeng

Torbjørn Skjelleseth Brusletten 7 poeng

Gaute Trøim 3 poeng

Birk Stian Bjerkreim 3 poeng

Henrik Søgård 1 poeng

Ole Alex Tvedt 1 poengOPPSUMMERING JUNIOR 1

JR 1 hadde en tøff pulje men leverte til de grader. Vi fikk rullert troppen bra og spillet ble bedre og bedre.

Første kamp var mot Lizzy fra Ghana - Et tøftspillende lag. Vi fikk en god åpning og scoret allerede etter 2 minutter ved Ahmed Ahmed etter et flott raid av Chris Magnetun motsatt. I samme situasjon ble dessverre Jonas Bergane skadet, men vi håper han blir klar igjen på torsdag. Etter scoringen pøste vi på med sjanser, men det ble ikke mål før Linus Hedlund ble lagt ned i boksen og Markus Thorberg scoret på straffen 2-0 etter 16 minutter. 3-0 etter 25 minutter Ahmed igjen etter et nytt legg av Magnetun. 4-0 Dagens angrep, som Thorberg klinte i mål etter pasning av Hedlund. Men det var et angrep som begynte helt bak. Det ble også pauseresultatet.

Andre omgangen ble mer rotete og Lizzy var noe mer ufine i stilen, som flere av våre spillere fikk merke. Det ble med Jesper Taaje sin scoring etter kast fra Ahmed Ahmed.

Sjanser (7-0) 10-2 Corner (2-0) 5-0

Her fikk Markus Thorberg 3 poeng, Chris Magnetun 2 og Ahmed Ahmed 1. Rune Haavelmoen var jury

Andre kamp var mot Senja i sterk varme på Ekeberg - HFK fikk en drømmeåpning med scoring etter 30 sekunder av Jørgen Hesla Berget (ass Ahmed Ahmed), men i det 13 minutt etter at HFK hadde styrt kampen utlignet Senja til 1-1. Etter den scoringen våknet HFK og skapte sjanser på løpende bånd uten å få ballen i mål. Det sto seg 1-1 til pause.

Andre omgangen var HFK også best, men det ble med det ene målet til Anders Mastrup som kom etter et kast. Jesper Taaje stusset til Mastrup som scoret. Det ble seiersmålet.

Sjanser (6-2) 11-2 Corner (4-0) 5-0

DBC prisen: 3 poeng til Ahmed Ahmed, 2 til Alfred Scriven og et til Jesper Taaje. Rune Haavelmoen var jury

Tredje kampen var mot satsingslaget Kolbotn. HFK var klart best i hele kampen.

Men det drøyde med første scoring. Den kom først i det 27 minutt ved Markus Thorberg etter forarbeid ved Alfred Scriven. I andr eomgangen skjedde det ikke mye og scoringen til Taaje etter et langt kast fra Ahmed Ahmed ble det eneste mål. Sluttresultatet ble 2-0 og det var klare tendenser i spillet. MEN effektiviteten må opp.

Sjanser (7-2) 10-2 Corner (1-2) 2-2

16 dels finale mot Øvervoll/Hosle

Mot Øvrevoll tok HFK ledelsen 1-0 etter 48 sekunder ved Jørgen Hesla Berget (Chris Magnetun), 2-0 22 min Berget igjen (Steffen Haugstad), 3-0 Steffen Haugstad (August Fosse) og Mikkel Storeskar(Ahmed Ahmed felt) 4-0. Denne kampen styrte vi godt fra start til mål og fikk brukt troppen godt.

Corner (3-0) 4-0 Sjanser (5-0) 10-2


8 dels finale mot Osterøy

Det ble en tøff kamp mot Osterøy, men seiren var veldig fortjent.

De tok ledelsen noe ufortjent etter rot av Storeskar og Grangård i eget forsvar etter 7 minutter. Etter scoringen presset vi på men fikk ikke hull på byllen. Det var utrolig stor glede ved scoringen i det 50 minutt ved Tobias Grangård etter et frispark av Mikkel Storeskar. Det var ekstra gledelig at de fikk sjansen til å rette opp målet fra tidligere. Det ebbet deretter ut til golden goal- I Golden Goal scoret Markus Thorberg(Tobias Grangård) seiersmålet

Corner: (2-0) 3-0 Sjanser: (4-1) 6-1

Gult kort: August Fosse


Kvartfinalen mot Modum

SLAGET OM BUSKERUD

HFK spilte en meget god tv kamp og vant hele 4-0 mot Modum om slaget om Buskerud. HFK var best gjennom hele kampen. Dette var en av våre beste kamper på Norway Cup, vi var på fra start til slutt. Modum hadde kampens første sjanse men Per Oscar Stave som hadde en solid turnering tok seg av det ganske greit. Like etter tok HFk ledelsen etter en corner fra Thorberg, Ahmed Ahmed sleivet ballen i mål og 1-0. HFK hadde flere sjanser, men scoret ikke før det 20 minutt, denne gang spiller Ahmed og Thorberg fint sammen på vår høyre side før Thorberg drar av en mann og legger flott inn til Bergane som header ballen i mål 2-0. Ekstra gøy for Bergane som hadde gått skadet siden første kamp. I andre omgang mangler jeg litt notater, siden Ledley King og leder i Norway Cup Tony Isaksen kom på ett overraskende besøk. Takk til Lucy Thoresen ;) Men Jesper Taaje scoret 3-0 etter frispark av Thorberg. 4-0 målet var en perle, linken liker et annet sted i denne oppsummeringen. Men HFK ruller opp et flott angrep på vår venstre side og Hesla Berget legger inn til Magnus Magnetun Bekken som header ballen, den blir reddet på streken, returen brasser han i tverrliggeren. Den fanger Mohammad opp og får ballen til Bekken som curler den flott i krysset med "feil" fot og 4-0. I tillegg hadde vi tre annuleringer og 4 i stolpene. Dette var kanskje vår best gjennomførte kamp. Nå var vi klar for semifinalen.

Denne kampen kan man fortsatt se i sin helhet på tv2 Sumo, det er verdt det ;)


Sjanser: (6-1) Mangler litt Corner:( 2-0) Mangler litt


SEMIFINALE MOT KFUM

I semifinalen ventet fjorårets bronsjevinner KFUM. På en våt og tung gressbane ventet vi en knallhard kamp. KFUM var nok det beste laget vi hadde møtt så langt, men vi føler vi var et hakk bedre i alle spillets faser.

I det 4 minutt var vi nærme, men Jonas Bergane sin avslutning etter et langt kast gikk på utsiden av stanga . KFUM hadde et par skudd, men ikke noe veldig farlig. I det 18 minutt fyrte Thorberg av et godt skudd, som keeper gav til corner. Den slår samme mann via en KFUM spiller og i mål, 1-0. Etter den har vi noen sjanser til, nærmest er en heading av Bergane som blir reddet på streken. I andre omgang er vi på og Taaje er nærme etter et kast, men avgjørelsen kommer ikke før i det 51 minutt da Jørgen Hesla Berget header inn ballen etter en ny Thorberg corner og 2-0.

Dette var også en meget solid kamp og på kunstgress tror jeg vi hadde tatt dem enda mer!! Det er synd at ikke denne eldste klassen får litt bedre baner å spille på.

Sjanser: (5-0) 10-1 Corner: (3-3) 7-4

Gult kort: Alfred Scriven


FINALEN

HFK - RIO (1-0) (1-1) 1-1 6-7 e/str

Den kan dere se i sin helhet på Tv 2 Zebra eller Tv 2 Sumo.

Men det var en meget god kamp av HFK vi scoret først ved Jesper Taaje etter et flott legg av Ahmed Ahmed. Etter den syntes jeg vi styrte bra. Selv om de hadde ballen mest var vi farlige frempå ved flere anledninger og de hadde kun en stor sjanse før det fikk straffespark 5 minutter før slutt og 1-1. Veldig surt. De hadde en ny megasjanse på overtid som Per Oskar reddet på mesterlig vis. Straffekonken er bingo og vi tapte dessverre. Men en enorm prestasjon er dette.

Bronse i 2013, sølv 2015 og sølv 2016 er en imponerende rekke.


Selv om tapet var meget bittert, så når prestasjonen har sunket litt inn blir dette et minne for livet. Det blir jo enda snakket om finalen til Gol jentene for 30 år siden


DBC BESTEMANNSPRIS

Totalt fikk Jesper Taaje 15 poeng, Markus Thorberg 12, Alfred Scriven 7, Ahmed Ahmed 5, August Fosse 3, Per Oskar Stave 3, Jonas Bergane 2, Jørgen Hesla Berget 2 og Chris Magnetun 2.

TOPPSCORER

Toppscorer ble Markus Thorberg 5, Jesper Taaje, og Jørgen Hesla Berget begge med fire, Ahmed Ahmed 3, Anders Mastrup, Steffen Haugstad, Mikkel Storeskar, Jonas Bergane, Magnus Magnetun Bekken og Tobias Grangård et hver.

ASSISTKONGEN

Markus Thorberg 5, Ahmed Ahmed 5, Chris Magnetun 3, Linus Hedlund 2, Jesper Taaje, Alfred Scriven, Steffen Haugstad, August Fosse, Mikkel Storeskar, Mohammad Al Kabra og Tobias Grangård.

RÅTASSEN

Vi drar ikke på oss så mange kort og genrelt lite frispark. Det er nok en av suksesskriteriene.

Alfred Scriven 2 og August Fosse et kort.


Håper smilet kommer etterhvert, for prestasjonen er egentlig helt rå!! 22-2 7 seiere og et tap etter straffer er imponerende!!


TIL ÆRE OG MINNE OM FREDRIK IHLEN

Det er ingen tvil om at i de rolige stundene på Ekeberg gikk tankene til Fredrik Ihlen, dette hadde du vært stolt av.

Dette har du stor ære av, takk for alt Hr. Ihlen
NOK ENGANG, TAKK TIL VÅRE SPONSORER


GeneralsponsorHovedsponsorer

DBC


Sponsorer
Delsponsorer


SpillersponsorerKommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.