HFK GAV OPPRYKKSJAGENDE RØA KNALLHARD KAMP OM POENGENE

Postet av Hallingdal menn senior A den 25. Okt 2015

Røa - HFKl (2-1) 4-3

Røa11 min 1-0 Stig Haugseth, 54 min 2-2 Eirik Larsson, 60 min 3-2 Andreas Bjørgve 64 min 4-2 Stig Haugseth

HFK:32 min 1-1 Sondre Dokken, 36 min 1-2 Joachim Havikhagen 88 min 3-4Simen Renslo

Tilskuere: 86

Dommer: Morten Andersen-Gott, Lommedalen AD 1 Johannes Morland BSK og AD 2 RStian Drake NIF.

Les mer for kampstats og referat.

Lagoppstilling: Tord Magnus Fagermo (HB) Sondre Dokken (kap) (MS) Jesper Taaje og Anders Mastrup (VB) Linus Hedlund(63 min Fredrik Garnås)Def MB) Kyrre Sataøen (77 min August Fosse) og Simen Renslo (Off MB). Jonas Bergane (Pawel Kaczorowski 60 min), Simen Renslo og Alfred Scriven (Spiss) Joachim Havikhagen Reserver:Christian Nesselqvist, Kristian Svenkerud, Anders Golberg og Anders Golberg

HFK leverte til tider meget god spill i årets siste kamp mot opprykksjagende Røa. Kampen viste at HFK har utviklet seg mye i årets sesong og at man den siste tiden har tatt noen gode steg. Det er fortsatt litt å hente mot de beste lagene, men det skal vi bruke vinteren til.

KAMPREFERAT

HFK gikk ut i høyt tempo og med ingen respekt mot det presumtivt bedre laget på bortebane. Røa virket noe preget av situasjonen, de kunne med seier mot oss og Frigg tap mot Korsvoll rykke opp. Allerede etter 4 minutter kliner Jonas Bergane til fra 25 meter på hel volley med keiva. Ballen ser ut til å fyke i mål fra vår vinkel. Men går dessverre i nettveggen. Minuttet etter blir et frispark slått inn i boksen, Havikhagen går høyt og vinner ballen i kamp med keeperen. Ballen faller ned oss Mastrup og Bergane som nesten får satt returen i mål. Det var derfor veldig kjedelig at Røa fikk en straffe ut av ingenting. Straffen så for oss litt tvilsom ut, men vi satte oss selv i en unødvendig vanskelig situasjon ved en utspillsfase. Sånne feil må lukes bort. Straffen dundret Røa spissen i mål og 1-0. Etter scoringen fører Røa noe av spillet og kommer blant annet til en god sjanse etter innlegg på bakre. Heldigvis for HFK går headingen fra kort hold like utenfor. I det 23 minutt er HFK i nærheten på et frispark ved Renslo. Det var også meget positiv utvikling i spillet. HFK spilte til tider variert og bra angrepsfotball. Det gikk mellom hurtig et touch spill til gode crossere og knallhardt jobbing. Det var derfor meget fortjent at Dokken utlignet til 1-1 etter 31 minutter, Linus Hedlund som for øvrig har hatt en meget god sesong, vinner baller videre til Havikhagen som på sin side får ballen til Dokken. Som scorer enkelt alene med keeper. Nå kjører HFK kampen og det er ikke ufortjent at HFK tar ledelsen. En flott bakromspasning av Alfred Scriven sniker seg bak ryggen på tidligere Wimbledon proffen Trond Andersen og der dukker en god Renslo opp. Han drar seg inn i feltet mot keeper før han slår flott inn til Havikhagen som bredsider ballen inn i det åpne buret og 1-2. HFK går til pause med en fortjent 2-1 ledelse.

I andre omgang kommer Røa litt tøffere ut, men uten å tilrive seg for mye av initiativet. I det 8 minutt får Røa en litt uforståelig corner, på et skudd som for alle parter så ut til å gå direkte langt utenfor. Begge lag var på vei ut igjen, men dommeren dømte corner. Det unnskylder selvfølgelig ikke at vi ikke jobbet bra nok på selve corneren som sklir igjennom hele feltet før en Røa spiller får foten på ballen og 2-2. Veldig kjipt at utligningen kommer på denne måten, når vi egentlig skulle hatt 5 meter. Dette gir Røa et ekstra løft. Ikke lenge etter kommer to kjappe baklengs på nesten samme måten og plutselig står det 2-4 og alt virker håpløst. Når Røa i tillegg fikk straffe og rødt kort på kaptein Dokken så det meget mørkt ut. Men straffen ble klint over målet. Nå fulgte 5-6 minutter med labert tempo og det virket som begge lag var fornøyd med resultatet og tok ingen sjanser. Men så våknet kampen til livet igjen. I det 83 minutt har Røa en stor sjanse og skuddet går i tverrliggeren og over. Det vekker liv i HFK og de siste 7 minuttene pluss tillegg tar HFK over med en mann mindre på banen. Først blir Renslo spilt alene igjennom, han blir hektet, men faller ikke og dommerne dømmer ikke straffe. Men I det 88 minutt reduserer HFK til 3-4 etter at Fredrik Garnås i sin for denne gang får stusset igjennom Simen Renslo som alene med keeper ikke gjør feil. Nå er Røa stresset og HFK kjører på. HFK blir på overtid snyt for en klar straffe når Havikhagen blir holdt og hindret av to mann. Men vi som ikke er et topplag får ikke så lett disse avgjørelsen med oss og kampen renner ut med 4-3 seier til Røa. Dessverre for Røa sin del så holdt ikke dette til opprykk, da Frigg spilte uavgjort mot Korsvoll.

Tross tapet føler vi at HFK leverte en av sine beste prestasjoner for året og det er ingen tvil om at vi nærmer oss topplagene i divisjonen med stormskritt. Flere av HFK sine beste prestasjoner har kommet de siste 5-6 ukene. Men vi har fortsatt litt å hente, det ene er å prestere mer stabilt på høyt nivå. Det har variert mye fra kamp til kamp. Samt at vi mangler noe trøkk i begge bokser. Uansett er vi meget godt fornøyd med sesongen, samtidig som vi ser muligheten til å ta ytterligere steg i året som kommer. Nå blir det litt fri, før vi skal bruke vinteren godt til å ta flere steg.

Mange spillere leverte sterke prestasjoner på et meget godt HFK lag. Men det er verdt å merke seg Alfred Scriven sin utvikling den siste perioden. Han spilte en meget god kamp, det lover godt for unggutten inn i neste sesong. Renslo og Taaje presterte også bra. Det er også gøy å se Linus Hedlund som dessverre måtte forlate banen med skade i dag. Hvilket steg han har tatt i år. Han gjennomførte en ny solid kamp mot Røa.