Seier i sølvbyen er godt som gull

Postet av Jevnaker Senior A den 26. Mai 2023

JIF-gutta la ned en formidabel laginnsats da sesongens andre seier ble sikret borte mot Kongsberg torsdag kveld. Cato Haugom og Aleksander Bakken Tveter ble matchvinnere i hver sin ende av banen.

Jevnaker var best i banespillet. Hjemmelaget var meget giftige på kontringer og tunge på dødball. Men kampens eneste mål kom et kvarter før full tid da Kristian Takvam Hagen slo et lurt innlegg rett over hodet på Kongsbergs ellers meget solide midtstopper Sondre Haugo. Aleksander Bakken Tveter brukte et par touch på å få kontroll før han løftet ballen elegant over hjemmelagets keeper. 

– Det smaker utrolig godt. Sånn går det når vi legger ned den jobben vi gjør i dag. Så er det klart vi har noen marginer med oss og Cato må levere to-tre meget sterke redninger, men det lever vi godt med. Vi holder altså nullen for første gang i år, treningskampene inkludert. Vi står imot det trykket som Kongsberg kommer med på slutten og bikker en jevn kamp i vår favør, oppsummerer en lykkelig trener Bengt Eriksen.

For Kongsberg hadde flere gode muligheter til å score før Jevnaker gjorde det, men Cato Haugom viste hvilken reaksjonssterk keeper han er.
– Det var megadeilig. Det var noe vi trengte, sier målvakten, som vartet opp med flere klasseredninger.
– Første seieren for min del denne sesongen og første gangen jeg holder nullen. Nå satser vi på flere sånne, gliser en fornøyd Cato Haugom.

Seieren gjør at JIF klatrer foreløpig bort fra bunnplassen på tabellen. Etter torsdagens kamper skiller det kun to poeng fra Kongsberg på 8.plass til Konnerud på 14.


– Innsatsmessig var dette en knallrespons etter det som skjedde sist mot Sande. Så er det mye som minner om tidligere kamper. Vi er ganske gode i banespillet, men må fortsatt jobbe med å omgjøre det til flere sjanser. Jeg kjenner imidlertid at jeg kan venne meg til å si gratulerer med seieren til gutta, avslutter Bengt Eriksen

Kampfakta:
Kongsberg-JIF 0-1(0-0)

Mål: 0-1 (75) Aleksander Bakken Tveter.
Gult kort: Marius Opdahl.
JIFs lag: Cato Haugom; Simen Mala, Sigurd Svendsen, Markus Øverby, Kristian Takvam Hagen; Bendik Svensbråten, Sander Hamborg; Kujtim Ismajli, Marius Opdahl, Simen Skøien Olsen; Aleksander Bakken Tveter

Innbyttere: Phiphat Blystad 8 minutter for Sander Hamborg. Robel Sium 6 minutter for Kujtim Simajli.
Ubenyttede reserver: Ulrik Berg Rian, Adrian Sallaup, Daniel Miancho.
– En trang fødsel

Postet av Jevnaker Senior A den 22. Mai 2023

Det var en skuffet JIF-gjeng som gikk av gressmatta etter 0-2 for Sande i søndagens oppgjør. – Det er ingen tvil om at dette prosjektet har fått en fryktelig trang fødsel, sier trener Bengt Eriksen.

Med prosjektet mener hovedtreneren arbeidet med å bygge et JIF-lag som denne sesongen forhåpentligvis skulle få en litt mer behagelig reise gjennom 4.divisjon enn det som var tilfellet i fjor, da kun en fantastisk høst-spurt sørget for at laget berget plassen.
– Igjen er det et litt for dårlig forsøk fra vår side og akkurat det kan vi ikke leve med. Vi er enige om spillprinsippene, hva vi skal gjøre utpå banen, men vi gjør for sjelden det vi har sagt vi skal gjøre. For eksempel avslutter vi for sjelden, igjen kommer motstanderne til flere skudd enn oss. Sånn behøver det ikke være, sier Eriksen.

I en jevnspilt første omgang var det gjestene fra Sande som var skarpest i de avgjørende situasjonene og kunne gå til pause med ledelse. Etter hvilen hadde JIF ballen mye, men slet med å komme til nok gode muligheter, selv om Marius Opdahl hadde et skudd i utsiden av stolpen og Aleksander Bakken Tveters heading ble reddet nærmest på streken.

Dette var sesongens første kamp på naturgresset på hovedbanen. 
– Det blir et litt annet spill på tørt naturgress enn på kunstgress, det går litt saktere, men det skal vi uansett beherske. Nei, dette var skuffende, men hele gjengen i garderoben er enige om at dette må vi i fellesskap faktisk gjøre noe med, det holder ikke bare å snakke om hva vi skal gjøre eller være gode på trening, avslutter Eriksen.

Neste kamp for JIF er førstkommende torsdag klokka 20 borte mot Kongsberg. Neste hjemmekamp spilles fredag 2.juni klokka 19 mot Vestfossen.

Kampfakta:

JIF-Sande 0-2 (0-2)

Mål: 0-1 (17) Jan-Allan Kvent, 0-2(40) Kevin Mitchell.
JIFs lag: Cato Haugom; Simen Mala, Phiphat Blystad, Markus Øverby, Kristian Takvam Hagen; Bendik Svensbråten, Sander Hamborg; Kujtim Ismajli, Marius Opdahl, Simen Skøien Olsen; Aleksander Bakken Tveter

Innbyttere: Martin Andersen-Gott 45 minutter for Phiphat Blystad, Mikkel Opdahl 18 minutter for Sander Hamborg, Daniel Miancho 10 minutter for Kujtim Ismajli.
Ubenyttede reserver: Ulrik Berg Rian, Oliver Lafton, Robel Sium, Adrian Sallaup.Kommer hjemmeseieren med første gresskamp?

Postet av Jevnaker Senior A den 20. Mai 2023

Hele denne uka har JIF-gutta trent på hovedbanen på stadion. Søndag klokka 18 er det duket for årets første kamp på naturgress.

Tabellnabo Sande er motstander i en kamp der JIF aller helst skal ta tre poeng og sørge for sesongens første hjemmeseier.

– Det gir jo en litt annen følelse å kunne gå rett fra garderoben og ut på hovedbanen. Så må vi også ta litt hensyn til at vi nå spiller på et annet underlag, sier trener Bengt Eriksen.

I forrige hjemmekamp rotet JIF bort en tomålsledelse etter tidvis å ha spilt meget god fotball.

– Jeg har tro på seier før hver kamp, jeg. Det gjelder før søndagens kamp også. Grunnspillet vårt har vært i framgang hele veien, så må vi bare luke bort de feilene som har ført til for mange enkle baklengsmål, sier Eriksen.

Både Sande og JIF har slitt med poengfangsten så langt denne sesongen. Søndagens gjester har fem poeng fra de fem første kampene og ligger på plassen over Jevnaker.

Da lagene møttes forrige sesong, vant JIF og Sande hver sin bortekamp. Gjestene vant 2-1 på Jevnaker stadion i juni, mens et JIF-lag i strålende høstform vant hele 6-2 på tampen av sesongen.Rotet bort seieren

Postet av Jevnaker Senior A den 13. Mai 2023

Jevnaker spilte kanskje sin aller beste fotball for året, men sløste enormt med sjansene og ga bort noen enkle baklengsmål. Dermed lar den første hjemmeseieren fortsatt vente på seg.

Både Marius Opdahl og Sigurd Sønsteby Svendsen gikk rett inn på laget etter at de sluttet seg til klubben denne uka og i den første omgangen produserte JIF flere målsjanser enn i noen omganger tidligere denne sesongen. Det tok ikke mange minuttene før bursdagsbarnet Kujtim Ismajli gjorde 1-0 og mulighetene fortsatt å komme tett. Blant annet satte Marius Opdahl et frispark knallhardt tverrligger fra drøyt 20 meter. Men seks minutter før pause utlignet gjestene etter en corner.

Spillemessig hadde ikke JIF et like stort overtak etter pause, men det var likevel fortjent da Aleksander Bakken Tveter sendte hjemmelaget tilbake i ledelsen med sitt første mål for sesongen. Og da re-debutant Marius Opdahl økte til 3-1 kort tid etterpå, virket dette å være tre poeng i banken for Jevnaker.

Men gjestene fra Røyken og Spikkestad viste stor moral og var hele tiden en trussel blant annet på dødball og med et kvarter igjen å spille, utnyttet gjestene at JIF slurvet stygt i forsøket på å spille seg ut bakfra. Dermed 3-2 og full fyr i kampen igjen. Og umiddelbart etterpå snappet en R.O.S.-spiller opp et svakt tilbakespill, noe som endte med at vår keeper felte motspilleren i et forsøk på å nå ballen. Straffesparket ble satt kontant i mål av Eric Hegmann, som dermed gjorde sitt tredje for kvelden.

Mot slutten jaget begge lag for tre poeng. Både Robel Sium og Markus Øverby hadde gode muligheter til å avgjøre på tampen, men det endte 3-3 på kunstgresset, et skuffende resultat på en dag der JIF absolutt skulle hatt alle poengene.

– Det oppleves som to tapte poeng, ja, ikke ett vunnet. Vi ledet 3-1, vi vasset i sjanser. Det er fint at vi kommer til mulighetene, at vi er på rett sted, men det kjennes jo vondt ut å sitte igjen med bare ett poeng, sier trener Bengt Eriksen, som igjen så sitt lag slippe inn noen enkle mål.

– Forhåpentligvis lærer vi av dette, men det er vond læring akkurat nå, sier Eriksen.

Kampfakta:

JIF-R.O.S. 3-3 (1-1)

Mål: 1-0(8) Kujtim Ismajli, 1-1(39) Eric Hegmann, 2-1(55) Aleksander Bakken Tveter, 3-1(69) Marius Opdahl, 3-2(75) Hegmann, 3-3(77, str.) Hegmann. 
JIFs lag: Ulrik Berg Rian; Phiphat Blystad, Markus Øverby, Sigurd S. Svendsen, Kristian Takvam Hagen; Bendik Svensbråten, Sander Hamborg; Kujtim Ismajli, Marius Opdahl, Simen Skøien Olsen; Aleksander Bakken Tveter

Innbyttere: Robel Simum 15 minutter for Kujtim Ismajli. Ubenyttede reserver: Oliver Lafton, Daniel Miancho, Mikkel Opdahl, Adrian Sallaup.– Vi trengte å få inn friskt blod nå

Postet av Jevnaker Senior A den 11. Mai 2023

Nykommerne Marius Opdahl og Sigurd Sønsteby Svendsen er begge spilleklare til fredagens viktige hjemmekamp mot R.O.S.

– Vi har mistet noen spillere siden vi startet opp i januar og vi har hatt endel skadetrøbbel. I perioder har vi vært skikkelig på tannkjøttet. Derfor gjorde det godt for oss som gruppe å få inn to mann til denne uka, sier trener Bengt Eriksen.

Marius Opdahl trente med laget i januar før han reiste tilbake til studier og spill i USA i januar, mens Sigurd Svendsen ble hentet fra Hønefoss BK denne uka.
– Marius kjenner vi jo fra før, Sigurd ga også et veldig solid inntrykk da han trente med oss første gang på onsdag og begge ble godt tatt imot av spillergruppa, sier Eriksen.

Det er ikke tatt ut noe lag ennå, men det ligger an til at begge nykommerne kan få spilletid mot R.O.S. fredag kveld, etter at også Svendsens overgang nå er godkjent av NFF.

– Vi kan ikke renne over heller, men det er klart, vi er veldig revansjesugne etter skuffelsen mot Eiker/Kvikk og vi trenger en hjemmeseier nå. Jeg tror vi har en veldig god mulighet til tre poeng på fredag, avslutter Bengt Eriksen. 

Fredagens motstander har seks poeng på sine fem første kamper. Med seier vil Jevnaker gå forbi laget fra Røyken og Spikkestad på tabellen.

Møt opp på stadion og hei JIF-gutta fram til seier fredag klokka 19.00.

 JIF forsterker med rutinerte Sigurd Svendsen

Postet av Jevnaker Senior A den 10. Mai 2023

Gladmelding til alle JIF-supportere. Klubben har i dag blitt enig med Hønefoss-spiller Sigurd Sønsteby Svendsen om en overgang.

28-åringen, som hovedsakelig spiller midtstopper eller sentral midtbane, har sin første trening med A-laget onsdag og er forhåpentligvis spilleklar allerede til fredagens kamp.

Overgangen er resultatet av dialog over lang tid mellom sportslig leder i JIF, Bjørn Opdahl, og Knut Emil Kolstø, daglig leder i Hønefoss BK.

– Vi har et fint samarbeid mellom klubbene, med fokus på hva som er best for spilleren. Med litt mindre spilletid for Sigurd i HBK i det siste, var dette en veldig god løsning. Han kommer til å bli en viktig spiller for oss denne sesongen, sier Opdahl.

Treningshverdagen i HBK er vanskelig å kombinere med en fulltidsjobb og selv med alle mulige forsøk på tilpasning, viser det seg utfordrende. Vi er derfor glade for at samarbeidet mellom JIF og HBK gjør at Sigurd kan fortsette karrieren og bidra i lokalfotballen, heter det i en felles pressemelding fra de to klubbene.

Sigurd Svendsen kommer med mye rutine fra høyere nivå. Han spilte 34 kamper for HBK i OBOS-ligaen, han fikk 15 kamper på nivå 3 og har godt over 100 kamper i det som tilsvarer Norsk Tipping-ligaen i dag, for HBK, Staal Jørpeland og Frigg. Han var senest på banen for HBK i seriepremieren denne sesongen.

– Vi har hatt et ungt lag på banen i de første serierundene og har helt klart sett behovet for å styrke sentrallinja med mer rutine. Det får vi nå, sier Bjørn Opdahl.Marius Opdahl tilbake fra USA - spilleklar for JIF allerede fredag

Postet av Jevnaker Senior A den 10. Mai 2023

A-laget får på plass en “ny-gammel” offensiv spiller til fredagens kamp mot ROS. Marius Opdahl er hjemme fra universitetsstudier i USA.

Marius har fra tidligere 21 A-kamper og åtte mål for JIF. Han trente med laget i januar før han reiste tilbake til studier og spill i USA. Han har med andre ord allerede vist seg fram for trener Bengt Eriksen.

I Memphis har han kombinert studier med fotball for universitetslaget til Christian Brothers University.

Hans forrige kamp for JIF var hjemmekampen mot Sande i slutten av juni i fjor. Nå er han igjen klar for innsats i Jevnaker-drakta og spilleklar allerede på fredag når vi tar imot ROS til en ny hjemmekamp på stadion. Avspark er klokka 19.
– Jeg er skuffa og flau

Postet av Jevnaker Senior A den 7. Mai 2023

Jevnaker må fortsatt vente på sesongens første hjemmeseier, selv om muligheten så til de grader var til stede mot topplaget Eiker Kvikk lørdag.

– Det er enda godt at vi er skuffa nå. Jeg er også skuffa, jeg er til og med flau. Det føles som om vi i beste fall bare sløste bort to timer i dag, sier trener Bengt Eriksen.

For dette var en kamp der JIF-laget virkelig kunne bygget videre på seieren mot Hokksund sist. Og selv om Jevnaker hadde ballen mye i første omgang, ble det ikke skapt mange store sjanser. I stedet var det gjestene fra Øvre Eiker som utnyttet en feil i de bakre JIF-rekkene og scoret omgangens eneste mål.

– Jeg sa til gutta i pausen at dette kan vi absolutt snu, det hadde jeg virkelig tro på Men vi slår vanskelige pasninger, er stillestående, spiller på oss brudd; vi gjør alt det vi ikke skal gjøre, sier en skuffet Eriksen.

Første del av andre omgang ble oppstykket og rotete. Blant annet måtte midtstopper Oddur Heidarsson ut med en kneskade. JIF skapte et visst momentum og et par brukbare muligheter i midtperioden av omgangen, men i stedet for en utligning gjorde Eiker Kvikk 2-0 seks minutter på overtid. Et frispark fra så vidt inne på JIFs halvdel ble tatt kjapt og overrumplet fullstendig keeper Ulrik Berg Rian som stod et godt stykke ute fra målstreken.


– Det verste er at dette var et for dårlig forsøk. Ingen har kunnet ta oss på innsatsen tidligere og vi har lovt oss sjøl at vi alltid skal prøve vårt beste, men i dag fortjener vi pisk og kritikk. Med vårt normale nivå hadde vi vunnet denne kampen og det er bittert å tenke på, avlsutter Eriksen.

 

Kampfakta:
JIF-Eiker Kvikk 0-2 (0-1)
Mål: 0-1(32) Alexander Fevik, 0-2(90) Alexander Fevik.
JIFs lag: Ulrik Berg Rian; Phiphat Blystad, Markus Øverby, Oddur Karl Heidarsson, Kristian Takvam Hagen; Bendik Svensbråten, Sander Hamborg; Kujtim Ismajli, Aleksander Bakken Tveter, Simen Skøien Olsen; Adrian Sallaup.
Innbyttere: Daniel Miancho 35 minutter for Oddur Karl Heidarsson, Robel Simum 20 minutter for Adrian Sallaup, Mikkel Opdahl 9 minutter for Kujtim Ismajli. Ubenyttede reserver: Cato Haugom, Oliver Lafton.

 JIF jakter årets første hjemmeseier

Postet av Jevnaker Senior A den 5. Mai 2023

A-laget håper å følge opp forrige ukes seier med den første trepoengeren på hjemmebane når Eiker Kvikk gjester Jevnaker lørdag ettermiddag.

JIF skal nå spille tre strake hjemmekamper. Med andre ord går laget inn i en svært viktig periode med tanke på å sikre seg en god poengfangst denne våren.
– Det var deilig å vinne sist, nå håper vi på den første hjemmeseieren. Mot Hokksund var vi direkte i spillet og kom til mange avslutninger. Forhåpentligvis kan vi fortsette i det samme sporet mot Eiker Kvikk, sier trener Bengt Eriksen, som tror den første seieren kan ha vært utløsende for spillergruppa.

– Vi følte vel at vi var det klart beste laget i kampen mot Hokksund, men da vi tok ledelsen og var på vei mot den første trepoengeren, klarte vi ikke å bruke ballen på samme måte som vi tross alt har klart i perioder mot veldig god motstand. Noen spillere fikk litt høye skuldre. Sånn sett var det fint å få notert de første poengene på tabellen, sier Eriksen.

Når det gjelder status for troppen er det ingen store endringer fra forrige uke. Oliver Lafton har slitt med sykdom de siste dagene og det er usikkert om han er med i troppen mot Eiker Kvikk. Simen Mala har slitt med alvorlig halsvondt og er heller ikke spilleklar til helgens kamp.

Laget fra Øvre Eiker har fått en fin start på sesongen med tre strake seirer før det ble tap for Åssiden i forrige serierunde. Laget ble nummer sju sist sesong, tre poeng foran JIF på tabellen. Etter å ha tapt bortekampen på våren vant JIF hele 6-1 da lagene møttes på Jevnaker stadion i september i fjor. Fredrick Tvenge 3, Aleksander Bakken Tveter 2 og Bendik Svensbråten var målscorere for JIF den gang.