Seier i sølvbyen er godt som gull

Postet av Jevnaker Senior A den 26. Mai 2023

JIF-gutta la ned en formidabel laginnsats da sesongens andre seier ble sikret borte mot Kongsberg torsdag kveld. Cato Haugom og Aleksander Bakken Tveter ble matchvinnere i hver sin ende av banen.

Jevnaker var best i banespillet. Hjemmelaget var meget giftige på kontringer og tunge på dødball. Men kampens eneste mål kom et kvarter før full tid da Kristian Takvam Hagen slo et lurt innlegg rett over hodet på Kongsbergs ellers meget solide midtstopper Sondre Haugo. Aleksander Bakken Tveter brukte et par touch på å få kontroll før han løftet ballen elegant over hjemmelagets keeper. 

– Det smaker utrolig godt. Sånn går det når vi legger ned den jobben vi gjør i dag. Så er det klart vi har noen marginer med oss og Cato må levere to-tre meget sterke redninger, men det lever vi godt med. Vi holder altså nullen for første gang i år, treningskampene inkludert. Vi står imot det trykket som Kongsberg kommer med på slutten og bikker en jevn kamp i vår favør, oppsummerer en lykkelig trener Bengt Eriksen.

For Kongsberg hadde flere gode muligheter til å score før Jevnaker gjorde det, men Cato Haugom viste hvilken reaksjonssterk keeper han er.
– Det var megadeilig. Det var noe vi trengte, sier målvakten, som vartet opp med flere klasseredninger.
– Første seieren for min del denne sesongen og første gangen jeg holder nullen. Nå satser vi på flere sånne, gliser en fornøyd Cato Haugom.

Seieren gjør at JIF klatrer foreløpig bort fra bunnplassen på tabellen. Etter torsdagens kamper skiller det kun to poeng fra Kongsberg på 8.plass til Konnerud på 14.


– Innsatsmessig var dette en knallrespons etter det som skjedde sist mot Sande. Så er det mye som minner om tidligere kamper. Vi er ganske gode i banespillet, men må fortsatt jobbe med å omgjøre det til flere sjanser. Jeg kjenner imidlertid at jeg kan venne meg til å si gratulerer med seieren til gutta, avslutter Bengt Eriksen

Kampfakta:
Kongsberg-JIF 0-1(0-0)

Mål: 0-1 (75) Aleksander Bakken Tveter.
Gult kort: Marius Opdahl.
JIFs lag: Cato Haugom; Simen Mala, Sigurd Svendsen, Markus Øverby, Kristian Takvam Hagen; Bendik Svensbråten, Sander Hamborg; Kujtim Ismajli, Marius Opdahl, Simen Skøien Olsen; Aleksander Bakken Tveter

Innbyttere: Phiphat Blystad 8 minutter for Sander Hamborg. Robel Sium 6 minutter for Kujtim Simajli.
Ubenyttede reserver: Ulrik Berg Rian, Adrian Sallaup, Daniel Miancho.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.