Sesongens første seier i boks

Postet av Jevnaker Senior A den 29. Apr 2023


På det fjerde forsøket kom sesongens første trepoenger da JIF-gutta slo Hokksund 3-1 på bortebane fredag kveld.

– Vi har aldri tvilt på at vi kom til å vinne fotballkamper, men dette var en deilig seier. Det er viktig å få en bekreftelse på at vi gjør noe riktig og veldig fint å bare få den første trepoengeren, sier trener Bengt Eriksen.

Sykdom på Simen Mala gjorde at det ble noen endringer fra laget som startet sist kamp. Blant annet fikk Kujtim Ismajli sin første kamp fra start denne sesongen og takket for tilliten ved å hamre inn 1-0 til JIF etter snaut ti minutter. Kort tid etter pause satte en Hokksund-spiller ballen i eget nett og da hjemmelaget også fikk en spiller utvist etter en drøy time, så dette ut til å gå mot en komfortabel JIF-seier. Men en redusering for hjemmelaget gjorde det litt mer spennende i sluttminuttene, før Oddur Heidarsson nikket inn en corner fra kaptein Bendik Svensbråten og fastsatte resultatet til 3-1 til Jenaker. 

– Vi varierer utrolig mye i dag, fra det som er bra til perioder der vi er skikkelig dårlige. Det blir masete og oppjaget og spillemessig synes jeg faktisk vi har levert bedre i de kampene vi har tapt denne sesongen. Men vi er mer skuddvillige, vi kommer til flere avslutninger og det viktigste var sånn sett å dra i land den første seieren, sier Eriksen.

Neste kamp for JIFs a-lag er lørdag 6.mai klokka 14 hjemme mot Eiker/Kvikk.

Kampfakta:
Hokksund-JIF 1-3 (0-1)
Mål: 0-1(9) Kujtim Ismajli, 0-2(49) selvmål, 1-2(79) Ole Christian Kristiansen, 1-2(81) Oddur Karl Heidarsson.
JIFs lag: Ulrik Berg Rian; Phiphat Blystad, Markus Øverby, Oddur Karl Heidarsson, Kristian Takvam Hagen; Bendik Svensbråten, Sander Hamborg; Kujtim Ismajli, Aleksander Bakken Tveter, Simen Skøien Olsen; Adrian Sallaup. 

Innbyttere: Cato Haugom, Oliver Lafton, Daniel Miancho, Mikkel Opdahl, Robel Sium.

Foto: Stig-André Lippert
– Vi må være skarpere

Postet av Jevnaker Senior A den 28. Apr 2023

JIF jakter fortsatt sesongens første seier når gutta reiser til Hokksund i ettermiddag.

Torsdag ble den siste treningen før kamp gjennomført på kunstgresset. For en gangs skyld under en blå himmel.

– Ja, det var en fin trening. Vindstille til og med, humrer trener Bengt Eriksen, som er klar på hva som skal til for at JIF skal ta årets første poeng i 4.divisjon.

– I hver eneste kamp til nå har vi hatt perioder der vi er gode med ball og spiller ut motstanderne, men vi må bli skarpere innenfor begge sekstenmeterne. Det igjen handler mye om vilje, sier Eriksen.

Derfor ble også gårsdagens trening avsluttet med masser av innlegg og avslutninger.

Hokksund er nyopprykket fra 5.divisjon. De slo Stoppen i serieåpningen, deretter har det blitt tap for DBK og Modum. 

På årets Hokksund-lag finner vi den ikke helt ukjente Marco Tagbajumi med 39 eliteseriekamper og 7 mål for LSK, Strømsgodset og Bodø/Glimt for noen år tilbake. Tagbajumi ble imidlertid utvist i forrige kamp mot Modum og er dermed suspendert når Hokksund og JIF barker sammen på Falkbanen i kveld.

– Vi har uansett ikke mye fokus på motstanderne. Det handler hele veien om å utvikle vårt eget spill. Men det er klart, vi skulle gjerne hatt en seier nå for å få en bekreftelse på at det vi holder på med har noe for seg, avslutter Eriksen. JIF-tap etter marerittstart på begge omganger

Postet av Jevnaker Senior A den 22. Apr 2023

En verst tenkelig åpning på kampen gjorde at JIF måtte jage i samfulle 90 minutter mot Åssiden. Topplaget vant til slutt 3-1 og Jevnaker må fortsatt vente på årets første poeng.

– Det ble en bratt og glatt motbakke i dag, som det for så vidt har vært nå i alle de tre første kampene, sier trener Bengt Eriksen.

Åssiden er ventet å være et av topplagene i årets 4.divisjon og vant da også fortjent på kunstgresset fredag kveld. Gjestene tok ledelsen allerede etter to minutter da storscorer Magnus Langset ekspederte et innlegg fra venstre i mål fra kloss hold. JIF førte mye av banespillet i perioden som fulgte, men klarte ikke å stå imot da gjestene stanget inn en corner etter en drøy halvtime. 

– Vi slipper inn et tidlig mål. Så kommer vi oss spillemessig og gjør mye bra med ball. Og dette har jeg sagt flere ganger, kanskje til det kjedsommelige, men jeg tror dette kommer til å bli bra. Så er det selvsagt kjedelig at vi taper også i dag, oppsummerer Eriksen, som sier han i pausen hadde god tro på at JIF kunne slå tilbake og faktisk klare minst ett poeng. Men kun få minutter etter sidebyttet kontret Åssiden inn sitt tredje. Resten av andre omgang ble relativt sjansefattig. 

– Etter pause er vi mye svakere med ball enn vi var i første omgang og det er litt skuffende. Fortsatt kan ingen ta oss på innsats, spillerne hiver seg ned for å blokkere skudd på stillingen 1-3 ett minutt før slutt, men vi må kanskje styre bedre når og hvor vi faktisk bruker krefter, siter Eriksen, som hadde følgende beskjed til spillergruppa etter kamp:

– Når vi kommer gjennom denne perioden, så kommer vi til å bli veldig sterke, for det vi opplever nå bygger karakter og bygger laget. Men det hadde så klart vært godt å få den første seieren snart.

Lyspunktet for JIF etter pause var reduseringen fem minutter før slutt, da Oddur Karl Heidarsson headet inn et presist hjørnespark fra Bendik Svensbråten. Dette var islendingens første mål for Jevnaker.

Kampfakta:
Jevnaker-Åssiden 1-3 (0-2)
Mål: 0-1(2) Magnus Langset, 0-2(31) Martin Bøthun, 0-3(49) Lagset, 1-3(85) Oddur Karl Heidarsson.
JIFs lag: Cato Haugom; Simen Mala, Phiphat Blystad, Oddur Karl Heidarsson, Kristian Takvam Hagen; Bendik Svensbråten, Sander Hamborg; Mikkel Opdahl, Aleksander Bakken Tveter, Simen Skøien Olsen; Adrian Sallaup. 

Innbytter: Kujtim Ismajli 25 minutter for Mikkel Opdahl. Robel Sium 10 minutter for Adrian Sallaup. Ubenyttede reserver: Ulrik Berg Rian, Oliver Lafton, Daniel Miancho.JIF jakter første seier i ny fredagskamp

Postet av Jevnaker Senior A den 21. Apr 2023

Skyv litt på fredagstacoen og kom deg på stadion. Det er spådd nydelig vårvær når A-laget ønsker Åssiden velkommen fredag klokka 19.

Kanskje kommer den første trepoengeren med vårsola? Spillemessig har JIF vist mye bra i de to første kampene.
– Vi har vel ikke akkurat sparka inn dører og vi er ikke fornøyde med at vi ikke har vunnet ennå, men samtidig ser vi tydelige forbedringer, sier en optimistisk trener Bengt Eriksen, som torsdag kveld gjennomførte de siste forberedelsene på kunstgresset.

Åssiden har begynt sesongen bra med 4-0 hjemme mot Svelvik og 2-1-seier borte mot Konnerud. Laget trenes av Kenneth Karlsen som hadde en lang spillerkarriere i Strømsgodset, før han sammen med Vegard Hansen bygde Mjøndalen fra en 3.divisjonsklubb til et eliteserielag.
– Jeg hører at de er gode, men jeg bryr meg egentlig ikke så mye om hvem vi møter. Det handler om at våre egne gode perioder må bli lange nok, også må vi klare å gjøre gode spillemessige perioder til scoringer. Vi kan gjerne bli litt frekkere også, avslutte oftere, sier Eriksen. 

En gladnyhet er at Kujtim Ismajli endelig er tilbake i kamptropp etter skadetrøbbel.

– Vi får se hvor mange minutter han eventuelt kan få, men det er kjempepositivt at han er med i troppen. Kujtim er kvikk, teknisk og har god spilleforståelse. Han har kjempet seg tilbake og jeg er veldig glad for at vi kanskje allerede fredag får se han i aksjon i JIF-drakt igjen, sier Eriksen. 

I fjor ble Åssiden nummer to i 4.divisjon. Da vi møttes på Jevnaker stadion i mai i fjor vant gjestene 2-1. Mikkel Opdahl scoret for JIF, for øvrig ungguttens første og hittil eneste seniormål. Oppgjøret på Åssiden stadion senere i sesongen endte 4-2 til hjemmelaget i en kamp der Markus Øverby og Aleksander Bakken Tveter scoret JIFs mål.

Huske å følge JIF Fotball på sosiale medier: @jevnakerfotballTo tette knuste poenghåpet i Drammen

Postet av Jevnaker Senior A den 15. Apr 2023


To langskudd med ett minutts mellomrom i den første omgangen knuste i realiteten håpet om poeng da JIF gjestet Drammens Ballklubb fredag kveld. Til slutt endte det 3-0 på Ørenbanen.

DBK har imponert i NM-kvalik denne våren og på forhånd var dette utpekt som en av sesongens tøffeste bortekamper.

– Jeg føler at jeg gjentar meg sjøl, men som i flere kamper tidligere er vi ganske gode spillemessig, men for dårlige der kampene avgjøres, nemlig i og rundt sekstenmeterne, oppsummerer trener Bengt Eriksen.

VILLE BRUKE BALLEN
Planen var å tvinge DBK-spillerne til å løpe mest mulig etter et balltrillende JIF-lag og sånn sett utnytte at JIF-spillerne nok er bedre trent.
– DBK har spillere som er veldig gode taktisk og teknisk og fysisk sterkere enn oss, men akkurat på utholdenhet kunne vi ta dem. I en periode etter de to kjappe baklengsmålene klarer vi nettopp det, vi bruker ballen bra og tvinger motstander til å løpe, sier Eriksen.

Det var også i denne perioden JIF skapte sin aller største sjanse, da Sander Hamborg hadde en gyllen mulighet til å redusere, men dessverre ikke klarte å få nok kraft bak headingen.

GOD INNSATS
Like etter pause kom 3-0 til hjemmelaget da JIF ikke klarte å rydde unna etter en corner. Resten av omgangen ble nokså sjansefattig.

– Baklengsmålene irriterer oss, men vi begynner å få et ok grunnspill og ingen kan i hvert fall ta spillerne på innsats. Nå ser vi fram mot hjemmekamp mot Åssiden neste fredag, avslutter Bengt Eriksen.

Kampfakta:

DBK-JIF 3-0 (2-0)
Mål: 1-0(20) Vemund Eskevik, 2-0(22) Marcus Haugland, 3-0(48) Prince Ntabwe Kabeya.

JIFs lag: Cato Haugom; Simen Mala, Phiphat Blystad, Oddur Karl Heidarsson, Kristian Takvam Hagen; Bendik Svensbråten, Markus Øverby; Sander Hamborg, Aleksander Bakken Tveter, Simen Skøien Olsen; Adrian Sallaup. 
Innbytter: Mikkel Opdahl 34 minutter for Phiphat Blystad, Robel H. Sium 11 minutter for Adrian Sallaup. Ubenyttede reserver: Ulrik Berg Rian, Oliver Lafton, Daniel Miancho.


Kampkommentar fra Bengt etter kampen:

https://youtube.com/shorts/vv5L2xgb57wA-laget “restarter” sesongen i Drammen på fredag

Postet av Jevnaker Senior A den 13. Apr 2023

Over to uker og én påske siden serieåpningen er A-laget klare for sesongens andre kamp i 4.divisjon når JIF gjester Drammens BK fredag kveld.

Spillerne hadde fri fra fellestreninger mesteparten av påsken, men var tilbake på kunstgresset andre påskedag. Onsdag var det en ny økt med formasjonstrening samt spilløkter med høy intensitet og fokus på å komme til avslutninger.

En som mistet seriepremieren på grunn av skade var vår islandske stopperbauta Oddur Heidarsson. Nå er han kampklar igjen og markerte det på onsdagstreninga med en suser i krysset fra nærmere 30 meter
– Haha, ja, det var gøy å se. Så prøvde han seg igjen rett etterpå og traff ikke like bra da, men jeg liker at gutta forsøker seg, sier trener Bengt Eriksen, som også kan glede seg over at skadesituasjonen er bedre enn på lenge. 

LAGET ER TATT UT
– Kujtim Ismajli og Kasper Bakken Hansen har stort sett trent uten ball til nå, men nærmer seg å være tilbake i en kamptropp. Ellers ser det ganske bra ut. Og vi fikk drillet en startellever på onsdagstreninga, forteller Eriksen.
– Så gutta vet allerede hvem som starter?
– Denne gangen gjør de det. Noen små justeringer kan det bli, men ikke mange endringer fra laget som startet mot Konnerud, sier han.

Laget har sett nøkkelsituasjoner fra Konnerud-kampen på video.
– Vi må luke bort noen enkle, individuelle feil rundt og innenfor egen sekstenmeter. Og når vi har ballen sjøl må vi flytte den raskere og vende spillet slik at motstander forhåpentligvis må løpe mer etter oss enn motsatt. Vi har fortsatt masse å jobbe med, men jeg synes vi har blitt et bedre lag, så det hjelper åpenbart å trene, konstaterer Eriksen, som nå går inn i en hektisk periode med kamp hver eneste uke fram til juli.

– Vi tenker mye på hvordan vi skal lage gode treningsuker for spillerne framover og det er en utfordring at banekapasiteten er veldig presset, i hvert fall fram til gressbanen er klar. Spillerne på A-laget er klare til å gå over gressmatta med hver sin hårføner, om det er det som skal til, smiler Bengt Eriksen.

TØFF MOTSTANDER
Drammens BK fikk utsatt sin første seriekamp mot Stoppen, men har imponert stort i to kvalifiseringsrunder til NM, der de først vant 7-2 mot Modum og deretter 6-1 mot Eiker/Kvikk. Nå venter Mjøndalen i første ordinære cuprunde, selv om DBK nok helst hadde ønsket seg en cupfest hjemme på Ørenbanen mot Strømsgodset.

Forrige sesong ble DBK nummer tre i vår 4.divisjonsavdeling, hele 27 poeng foran JIF. Gjestene fra Drammen vant 3-1 påJevnaker stadion i vårkampen ( Kujtim scoret trøstemålet for JIF), mens det ble 5-1-seier til DBK på Ørenbanen i august (Aleksander Bakken Tveter målscorer for JIF på straffe). Så får vi håpe 2023-utgaven av Jevnaker er mer på talefot med ballklubben fra Øren.

Husk å følge oss på Twitter og Instagram: @jevnakerfotball

Foto: Oddur Heidarsson