Seier i generalprøven

Postet av Jevnaker Senior A den 23. Mar 2023

En drøy uke før seriestart løsnet det endelig målmessig for et veldig ungt Jevnaker-lag da Holeværingen ble slått 4-1 i generalprøven.

– Vi setter pris på seire hver gang, vi. Så er det fortsatt sånn at det er noe vi er fornøyde med og noe som ikke er så bra. Vi er lite fornøyde med første 25, men så kommer rytmen i angrepsspillet vårt etter hvert. Da skaper vi sjanser som vi heldigvis klarer å omsette til scoringer, sier trener Bengt Eriksen.

Fire scoringer er årsbeste, men det var gjestene som tok ledelsen etter ti minutter da JIF-gutta ikke klarte å rydde opp i egen boks. Holeværingen spiller riktignok i 6.divisjon denne sesongen, men stiller et meget rutinert lag der mange spillere har erfaring fra langt høyere nivå og innledningsvis stresset de hjemmelaget gjennom å vinne et flertall av nærkampene.

KIDS OG COMEBACK-KIDS
Etter at JIF fikk mer på kontroll på banespillet, kom også scoringene. Adrian Axe Sallaup har mistet flere treningskamper denne vinteren, nykommeren fra Heradsbygda viste imidlertid fram ei børse av en skuddfot da han hamret inn utligningen. Samme mann sørget for 2-1 før pause, før Simen Mala skled inn 3-1 rett etter hvilen. Og da en time var spilt presset Markus Øverby en Holeværingen-spiller til å sette ballen i eget mål, etter et nydelig innlegg fra kaptein Bendik Svensbråten.

Både Simen Olsen og Aleksander Bakken Tveter manglet til generalprøven, mens Sander Hamborg kom rett fra jobbtur til spill i den andre omgangen. Snittalderen på dagens startellever var 21,8 år. I tillegg fikk ytterligere tre juniorspillere prøve seg i løpet av kampen.
– Får du et luksusproblem nå inn mot seriestart?
– Ja, det er jaggu på tide. Vi har slitt mye med sykdom og skader. Både Adrian og Simen har stått på og trent samvittighetsfullt i hele perioden, men så må vi fortsatt matche dem litt forsiktig, sier Eriksen.

Kampfakta
Mål: 0-1 (10), 1-1 (32) Sallaup, 2-1 (43) Sallaup, 3-1 (46) Mala, 4-1 (60) selvmål.
JIFs lag: Cato Haugom; Daniel Miancho, Phipat Blystad, Oddur Heidarsson, Oliver Lafton; Mikkel Opdahl, Bendik Svensbråten, Markus Øverby; Simen Mala, Adrian Axe Sallaup, Kristian T. Hagen. Ulrik Berg Rian, Sander Hamborg, Robel H. Sium, Aske Emil E. Oure, Sondre Strand Lafton og Petter Olsen fikk også spilletid.

Husk kickoff på klubbhuset torsdag 23.mars klokka 19. Der stiller Bengt og laget for en presentasjon og prat. Det blir enkel servering.