Topp fredagsunderholdning

Postet av Jevnaker Senior A den 1. Okt 2023

Seieren glapp på overtid, men JIF leverte en av sesongens beste prestasjoner i 4-4-kampen mot opprykksjagende Hallingdal fredag kveld.

Gjestene kom til Jevnaker stadion med 13 strake seirer i 4.divisjon og behøvde tre nye poeng for å sette press på Åssiden i opprykkskampen.
– Jeg hadde selvsagt unnet gutta å vinne denne kampen og når vi leder både 3-0 og 4-2 så kan man kanskje kjenne på skuffelsen over å sitte igjen med kun ett poeng. Men vi leverte en sterk prestasjon mot et meget godt lag som tross alt smadret oss 5-0 i det motsatte oppgjøret, så jeg velger å glede meg over alt vi gjorde bra i dag, sier trener Bengt Eriksen.

Og det ble en kamp som hadde det aller meste. Gjestene åpnet best, men JIF spilte seg inn i kampen og ledet 2-0 til pause etter pene scoringer av Joakim Amandus Nilsen og Aleksander Bakken Tveter. Da sistnevnte økte til 3-0 tidlig i andre omgang, så det riktig lovende ut for JIF-gutta, men i løpet av ett drøyt minutt reduserte Hallingdal to ganger.

Begge lag skjøt i stolper og tverrliggere, begge lag hadde muligheter alene med keeper. I det hele tatt var dette fredagsunderholdning som får Gullrekka til å blekne.

Markus Øverby kriget inn 4-2 til JIF etter en corner med rundt 20 minutter igjen å spille, men Hallingdal-spillerne visste at de trengte tre poeng for å kunne utfordre Åssiden i kampen om opprykk. Først reduserte den notoriske måljegeren Øyvind Tørrisplass før 4-4 var et faktum på overtid.

– Det var ikke direkte ufortjent at Hallingdal fikk ett poeng, så ærlige må vi være. Men som sagt var det masse å glede seg over i dag, så nå ser jeg fram mot de tre siste kampene og så får vi se om vi kan klatre en plass eller to på tabellen på slutten av sesongen, sier Eriksen.

Kampfakta:
Jevnaker-Hallingdal 4-4 (2-0)
Mål: 1-0(40) Joakim Amandus Nilsen, 2-0(44) Aleksander Bakken Tveter, 3-0(51) Aleksander Bakken Tveter, 3-1(56) Abbas Amir Ahmed, 3-2(57) Simen Renslo, 4-2(69) Markus Øverby, 4-3(77) Øyvind Tørrisplass, 4-4(90+2) Sander Tyribakken.
Gult kort: Joakim Amandus Nilsen, Bendik Svensbråten
JIF(4-2-3-1): Cato Haugom; Daniel Miancho, Markus Øverby, Oddur Karl Heidarsson, Ragnar Wendelborg; Bendik Svensbråten, Joakim Amandus Nilsen; Simen S. Olsen, Remond Mendy, Herman Rørvik; Aleksander Bakken Tveter.
Benyttede innbyttere: Adrian Sallaup fem minutter for Joakim Amandus Nilsen, Oliver Lafton fire minutter for Daniel Miancho.
Ubenyttede innbyttere: Ulrik Berg Rian, Robel H. Sium, Mikkel Opdahl.