Ser etter forsterkninger før høstsesongen: – Målet er å få spille NM-kvalik neste år

Postet av Jevnaker Senior A den 2. Aug 2023

Ser etter forsterkninger før høstsesongen:
– Målet er å få spille NM-kvalik neste år 

Denne uka starter høstsesongen for A-laget med hjemmekamp mot Drammens BK. Starten på et nytt studieår betyr også flere endringer i stallen.

Rett før ferien fikk Andreas Knutsen Sæthre sin JIF-debut med innhopp i bortekampen mot Stoppen. Politimannen, som tidlig i karrieren spilte 3. divisjonsfotball for Modum og senest akslet drakta til Brønnøysund, er foreløpig nyeste tilskudd til A-stallen.
– Andreas er en voksen spiller, meget løpssterk og anvendelig, sier sportslig leder Bjørn Opdahl. Han kan fortelle at det jobbes med ytterligere forsterkninger inn mot en spennende høst.
– Vi ser etter et par mann, gjerne én defensiv og én offensiv spiller og vi har konkrete navn på blokka. Erfaringsmessig er det ikke så lett å hente spillere hit til Jevnaker om sommeren, de fleste aktuelle har allerede kontrakt og er innstilte på å fullføre sesongen hos nåværende klubb.

Han har imidlertid én god nyhet:
– Martin Andersen-Gott har ikke kunnet bidra i særlig grad det siste halvåret, men signaliserer nå at han er klar til å være med igjen. Alle som har sett Martin de siste årene for JIF, vet at han er en type vi trenger nå, sier Opdahl.
Den rutinerte midtstopperen har kun fått med seg én seriekamp som innbytter til nå denne sesongen.

REISER TIL STUDIER
Det som er klart er at flere sentrale spillere fra vårsesongen er i ferd med å flytte på seg. Kristian Takvam Hagen skal studere medisin i Øst-Europa, Simen Mala flytter til studier i Kristiansand og Marius Opdahl reiser tilbake til USA. Markus Øverby skal flytte til Oslo for å studere.
– At unge gutter vil ut i verden for å studere, det har vi full forståelse for. Så er min holdning at vi må behandle spillerne så bra at de helst kommer tilbake til JIF om noen år. Det er mulig noen av disse fire får bidratt i noen kamper nå tidlig i høst, men så må rett og slett noen andre steppe opp og ta muligheten, sier Opdahl.

VIL HA CUP-KVALIK
A-laget startet sesongen med tre strake tap, før poengfangsten tok seg opp. Etter halvspilt serie er fasit 14 poeng på 13 kamper og 10.plass på tabellen. Blant høydepunktene var sterke hjemmeseirer mot Vestfossen og Modum.
– Hvordan vil du oppsummere vårsesongen, Bjørn?
– Litt som forventet, men ujevnt. Åssiden er suverene, men jeg føler vi kan ta poeng fra alle andre i denne divisjonen. Så er det klart vi må luke bort noen enkle baklengsmål og bli litt mer effektive i andre enden sånn at vi bikker flere jevne kamper vår vei. Målet bør absolutt være at vi ender blant de sju-åtte beste sånn at vi får spille NM-kvalik neste år, sier Opdahl

I fjor ble JIF nummer ni på tabellen og gikk dermed glipp av et mulig cupeventyr.
– Jeg håper at vi utover høsten bygger videre på det Bengt og laget har startet på. Vi ser at spillerne våre er godt trente og vi har en fin miks av rutinerte karer og yngre gutter, avslutter sportslig leder Bjørn Opdahl.

Husk høstsesongens første hjemmekamp på stadion førstkommende torsdag klokka 19. Motstander er Drammens BK. Du som har sikret deg sesongkortskjerfet har selvsagt gratis inngang. 

 Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.