To tette knuste poenghåpet i Drammen

Postet av Jevnaker Senior A den 15. Apr 2023

To langskudd med ett minutts mellomrom i den første omgangen knuste i realiteten håpet om poeng da JIF gjestet Drammens Ballklubb fredag kveld. Til slutt endte det 3-0 på Ørenbanen.

DBK har imponert i NM-kvalik denne våren og på forhånd var dette utpekt som en av sesongens tøffeste bortekamper.

– Jeg føler at jeg gjentar meg sjøl, men som i flere kamper tidligere er vi ganske gode spillemessig, men for dårlige der kampene avgjøres, nemlig i og rundt sekstenmeterne, oppsummerer trener Bengt Eriksen.

VILLE BRUKE BALLEN
Planen var å tvinge DBK-spillerne til å løpe mest mulig etter et balltrillende JIF-lag og sånn sett utnytte at JIF-spillerne nok er bedre trent.
– DBK har spillere som er veldig gode taktisk og teknisk og fysisk sterkere enn oss, men akkurat på utholdenhet kunne vi ta dem. I en periode etter de to kjappe baklengsmålene klarer vi nettopp det, vi bruker ballen bra og tvinger motstander til å løpe, sier Eriksen.

Det var også i denne perioden JIF skapte sin aller største sjanse, da Sander Hamborg hadde en gyllen mulighet til å redusere, men dessverre ikke klarte å få nok kraft bak headingen.

GOD INNSATS
Like etter pause kom 3-0 til hjemmelaget da JIF ikke klarte å rydde unna etter en corner. Resten av omgangen ble nokså sjansefattig.

– Baklengsmålene irriterer oss, men vi begynner å få et ok grunnspill og ingen kan i hvert fall ta spillerne på innsats. Nå ser vi fram mot hjemmekamp mot Åssiden neste fredag, avslutter Bengt Eriksen.

Kampfakta:

DBK-JIF 3-0 (2-0)
Mål: 1-0(20) Vemund Eskevik, 2-0(22) Marcus Haugland, 3-0(48) Prince Ntabwe Kabeya.

JIFs lag: Cato Haugom; Simen Mala, Phiphat Blystad, Oddur Karl Heidarsson, Kristian Takvam Hagen; Bendik Svensbråten, Markus Øverby; Sander Hamborg, Aleksander Bakken Tveter, Simen Skøien Olsen; Adrian Sallaup.
Innbytter: Mikkel Opdahl 34 minutter for Phiphat Blystad, Robel H. Sium 11 minutter for Adrian Sallaup. Ubenyttede reserver: Ulrik Berg Rian, Oliver Lafton, Daniel Miancho.