NITRIST AV HFK, MED LYSGLIMT PÅ SLUTTEN I ET NYTT HFK TAP

Postet av Hallingdal menn senior A den 25. Sep 2016

Sander - HFK (1-0) 7-3

Sander: 11 min 1-0, 49 min 2-0, 54 min 3-0, 58 min 4-0, 71 min 5-0, 72 min 6-0 og 7-3 93 min

HFK: 74 min 6-1 Alfred Scriven, 78 min 6-2 Scriven (Renslo) og 81 6-3 Anders Golberg (Renslo)

Tilskuere: 50

Dommer: Pål Berg (Furnes fotball) AD 1 Jo Laurits Lea (Galterud) og Geir Nygård (Galterud). Greide seg bra i en altfor lettdømt kamp.

Les mer for kampstats og referat.

Lagoppstilling: Jarle E Stanes (HB) Mikkel Storeskar (MS) Sondre Hole Dokken (kap) og Anders Mastrup(Tobias Grangård 45 min) (VB) Linus Hedlund (DMB) Tomas Nygård og Martin H Opheim (August Fosse i 60 min) (OFFMB) Ahmed Ahmed (Anders Golberg i 25 min), Magnus Bekken Magnetun(Moahammad Al Kabra 36 min) og Simen Andreas Renslo 84 min (Spiss) Alfred Scriven Reserver ikke brukt: Steffen Haugstad meldte sykdomsforfall.

NITRIST AV HFK, MED LYSGLIMT PÅ SLUTTEN

Etter flere gode kamper mot antatt bedre lag var optimismen stor foran bortemøtet mot Sander. Selv med nesten like stats og 70-30 i ballinehav til oss var det ikke godt nok mot et meget effektivt Sanderlag. Vi hadde gjort en del endringer for å gi noen nye sjansen, men føler ikke at det var der det sviktet. 15 år gamle Magnus B Magnetun var en av de som kom bra i fra det i sin debut fra start. Han er en vi skal få mye glede av fremover.

Det vil seg ikke, motgangen tar på alle ledd fra spillere, trenere og støtteapparat. Det er vondt for alle involverte. Men vi har det vi har og må jobbe videre for utvikle oss mest mulig til neste sesong. Motgangen skal gjøre oss sterkere, vi må alle yte litt mer for å snu det!!.

Nå er neste kamp hjemme mot Ull/Kisa tirsdag 4 oktober kl. 1900.

Les mer for kampreferat.

KAMPREFERAT

HFK kom ok ut fra start og fikk presset Sander over på defensiven, men det er Sander som har første sjanse, ett skudd som suser over krysset. Like etter har Alfred Scriven en stor mulighet på et flott innlegg fra Mikkel Storeskar. Men headingen går like over. Dessverre går Sander opp i 1-0 på en dødball etter 11 minutter, her står vi og sover. Dødballer ble et stort problem utover i kampen og det må vi ha mer fokus på fremover. Like etter har Sander en ny mulighet på corner, men Jarle Stanes redder bra. Ut på banen har HFK ballen nesten hele tiden, men sliter med å komme seg til sjanser, mangler litt tempo og trøkk i spillet vårt. Sander på sin side er gode på kontra og dødballer. På slutten dominerer vi kraftig og et godt skudd av Ahmed Ahmed blir slått til corner, på corneren får Renslo en god mulighet, men det blir ikke mål. Det står derfor 1-0 til Sander til pause til tross for kraftig ballinnhav av HFK.

I andre omgang kommer vi knallhardt ut og kjører rett i angrep. Men en mega dobbelsjanse av Renslo og Nygård blir begge blokkert på streken. Da skjer jo det typiske, etter en dødball ender ballen opp på 20 meter hos en Sander spiller som får drømmetreff og ballen fyker i mål 0-2. Med så mye motgang vi har hatt i år er selvtilliten som blåst vekk etter den scoringen. Det var tungt og Sander øker raskt til 0-3, 0-4. Vi har etter 0-4 store muligheter ved Scriven og Nygård, men ballen vil ikke i mål. I det 71 minutt blir det 0-5 etter ny dødball og 0-6 minuttet etterpå. Dette var vondt og flaut!! Men vi har et meget ungt lag og sånne ting er ikke så lett å håndtere, så vi har en jobb å gjøre inn mot neste sesong. Så var det et øyeblikks magi av Alfred Scriven som førte til en vanvittig sluttspurt, som selvfølgelig ikke kunne holde helt inn. Scriven tar en Maradona og dribler 5 mann på vei fra midten før han plasserer den fint nede ved stolpen og 1-6. Det gav et nytt giv inn i laget. Et par cornere fører til noen store sjanser til HFK og Scriven har en megasjanse, men tror han er i offside og sentrer ballen inn!! Men han scorer like etter 2-6 målet på en flott heading. Minuttet etter er det storscorer fra B laget Anders Golberg som sklir inn 3-6 målet etter å ha fanget opp en retur fra keeper på et godt skudd fra Renslo. Dette var for øvrig Golberg sitt 50 mål for HFK, men sitt første på A-laget. Det er ca. 10 min igjen, men sluttspurten kom nok for seint. Moahammad hadde et kjempeskudd som strøk krysset og over, før Scriven har en ny stor sjanse etter en dødball. Men den avslutningen går også over fra kort hold. Det var totaldominans de siste 15 minuttene, men dessverre ikke nok. På en kontring når vi jakter flere mål scorer Sander og vinner dermed 7-3.

Vanskelig å plukke ut en DBC bestemann i denne kampen, føler alle manglet en del på topp nivå. Men valget faller på Mohammad Al Kabra som hadde et godt innhopp.

Dette er som tidligere nevnt veldig frustrerende, flaut og ydmykende. Etter flere gode kamper i høst, trodde jeg ikke at vi skulle synke ned på dette nivået og vi må bare beklage til alle de som følger oss og sponsorer. Selv om Sander var veldig effektive i denne kampen, så er de ikke noe stort lag og jeg vil tro at de ville ha slitt med å hevde seg nevneverdig hvis de hadde havnet i vår 4 div avdeling neste år. Så dette var ikke bra, men vi må jobbe hardt fremover og sørge for å skape noen gode opplevelser inn neste sesongs oppkjøring. Vi må bygge hverandre opp og her har alle en jobb å gjøre. MEN kanskje de siste 10-12 minuttene vitner om det som skal skje fremover, det var i hvert fall en del som fikk gode opplevelser i den perioden, da var vi meget gode og dominerte kraftig.

Neste kamp er hjemme mot Ull/Kisa 2 tirsdag 4 oktober kl. 1900 – Vi skal mobilisere godt til den kampen. Men før den håper jeg mange tar turen for å støtte damelaget hjemme mot Teie i opprykks kamp, i dag kl. 1300 på Gol, eventuelt B laget i sin viktige kamp mot Åmot/Modum 2 kl. 1300 på Geilo – Med seier i dag for damene blir det andre divisjon i 2017 og for gutta vil de med seier ta et langt steg mot å spille i den nye og meget gode 5 div neste år. Så til tross for mye motgang i år med a-laget har vi hatt mange gledesstunder med våre lag i 2016. NM jr (9 plass), Norway Cup(kvarten for damer og 2 plass på gutta), damelaget, jr damelaget og B laget har alle prestert på meget høyt nivå i år. I HFK er miljøet tett og godt og avstanden mellom lag og på tvers av kjønn er små, så vi står sammen om all medgang, men også motgang!!